Marković: CG će pomoći Tamari Rađenović

On je tom prilikom, kako je saopšteno iz Vlade, obećao pomoć države u daljoj karijeri, rekavši da je Crna Gora ponosna na mlade, uspješne ljude koji nas ovako predstavljaju u svijetu.

Tamara Rađenović ima 23 godine, prošle godine je diplomirala solo pjevanje na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu koji je pod patronatom britanske kraljevske porodice.

Prva je crnogorska umjetnica koja je nastupila u Karnegi holu – jednoj od najprestižnih koncertnih dvorana u svijetu.

Nakon koncerta rekla je Televiziji Crne Gore da je oduševljena i počastvovana činjenicom da je njenom debiju u Karnegi holu prisustvoao predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.


Kazala da nikada ne zaboravlja svoju voljenu Crnu Goru: Rađenović pred kamerom TVCG (Gov.me)

Tamara je prošlog mjeseca uputila premijeru pismo kojim ga je pozvala na koncert koji se vremenski poklapa sa godišnjim zasijedanjem Generalne skupštine Ujedinjenih nacija..

“Uvažavajući vaš, sigurna sam, gust raspored u Njujorku, bila bih zaista počastvovana ako biste uspjeli da u njega dodate i moj koncert. Iako će moja karijera, zbog prirode posla, biti uglavnom internacionalna, veliki sam patriota i želim da budem ambasador svoje zemlje. Nikada ne zaboravljam svoju voljenu Crnu Goru. Samim tim, nisam mogla a da Vas ne pozovem na koncert”, napisala je u avgustu Tamara Rađenović premijeru Dušku Markoviću.

Tamara i njeni gosti, sopranistkinja Majo Morales Varas i tenor njujorške Metropolitan opere Mario Čang, pjevali su operske arije uz klavirsku pratnju pijanistkinje Karoline Doudl.