Operska pevačica Tamara Rađenović otvorila manifestaciju „Dani Kotora u Novom Sadu”

Manifestaciju „Dani Kotora u Novom Sadu”, u petak 18. maja 2018. godine, u Svečanoj sali Gradske kuće otvorila je solističkim koncertom operska pevačica Tamara Rađenović priredivši jedinstven muzički doživljaj. U publici, koja je ispunila salu do poslednjeg mesta, bili su član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, pomoćnik direktora KCNS Miljana Kozarov i direktorka Kulturnog centra „Nikola Đurković” iz Kotora Marija Bernard.

U pratnji renomirane britanske umetnice Caroline Dowdle, profesorke na Londonskom kraljevskom koledžu i pijanistkinje  u čuvenoj operskoj kući Royal Opera House, mlada crnogorska sopranistkinja Tamara Rađenović otpevala je Belinijeve, Pučinijeve i Šopenove arije i još nekoliko italijanskih, francuskih i španskih kompozicija.

Pošto je na kraju četrdesetominutnog koncerta otpevala na „bis” Pučinijevu „O mio babbino caro” i bila nagrađena dugim aplauzom, umetnica je kazala da je veoma srećna što je imala priliku da svoj prvi nastup u Novom Sadu priredi u prelepoj Svečanoj sali Gradske kuće, za koju kaže da je jedna od najlepših u kojima je nastupala.

 

Ova dvadesettrogodišnja Crnogorka, inače rođena Beograđanka, pre godinu dana diplomirala je solo pevanje na londonskom Royal College of Music koji spada u tri najpriznatije muzičke akademije na svetu. Od ovog koledža  dobila je stipendiju za master studije. Kvalitet i potencijal mlade umetnice potvrđeni su i dobijanjem specijalnog statusa u Velikoj Britaniji.

Prve pevačke nastupe imala je kao petnaestogodišnjakinja u Srednjoj muzičkoj školi Vasa Pavić u Podgorici, gde je pohađala klavir od svoje šeste godine. Osim srednje muzičke škole u Podgorici, završila je i Konzervatorij za glazbu i balet u Ljubljani na odseku solo pevanje.

Nastupala je u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji, Austriji, Italiji, Nemačkoj, Engleskoj, Španiji i na Mauricijusu.

 

Source: https://www.kcns.org.rs/vest/operska-pevacica-tamara-radjenovic-otvorila-manifestaciju-dani-kotora-u-novom-sadu/?lng=lat